Eräs Tiitiween ystävä, joka on paljon Tiitiweetä ahkerampi lukija, tapaa aina saatuaan jonkin kirjan luettua kirjoittaa blogiinsa muutaman virkkeen kolmesta sattumanvaraisesta kohdasta kirjaa. Tiitiwee on pitänyt näiden pätkien lukemisesta hirmuisesti ja aikoo nyt ottaa saman systeemin käyttöön omaan blogiinsa. Kirjana siis - kuten otsikosta voitte päätellä - on Dostojevskin Idiootti. (Karisto, 2004. 6. painos.)

"Ruhtinas kääntyi ja katsoi naista kuin jäykkä puujumala; kun Natasja Filippovna alkoi nauraa, ruhtinaskin hymähti, mutta ei vieläkään pystynyt liikauttamaan kieltään. Ensin avatessaan ovea hän oli kalpea, nyt hänen kasvonsa yhtäkkiä lehahtivat punaisiksi.
- Mikä idiootti te olette? Natasja Filippovna huusi suutuksissaan ja polkaisi jalkaansa ruhtinaalle."
(s. 138)

"Voi, koskaan myöhemmin hän ei voinut unohtaa tätä tapaamista, aina hän muisti sitä yhtä suurta kipua tuntien. Nainen laskeutui polvilleen hänen eteensä siinä tiellä ikään kuin raivoissaan; ruhtinas perääntyi säikähtyneenä, mutta nainen tavoitteli hänen kättään suudellakseen sitä juuri samalla tavalla kuin unessakin ja kyyneleet kimaltelivat hänen pitkissä silmäripsissään.
- Nouse, nouse ylös! ruhtinas kuiskasi pelästyneenä ja yritti nostaa naista pystyyn. - Nouse nopeasti!"
(s. 642)

"- On parempi olla tietoisesti onneton kuin olla onnellinen ja elää... hullun kirjoissa. Te ette kaiketi ensinkään usko, että teillä on kilpakosijoita ja... sillä taholla?
- Teidän puheenne kilpakosijoista on hieman kyyninen, Ippolit, vahinko, ettei minulla ole oikeutta vastata siihen."
(s. 740)

Tiitiwee toivoo, ettei teille tarvitse selittää, miten Idiootista päästään Something Stupidiin.