906052.jpg

Tulipa taas kuunneltua puolet yöstä Les Misérablesia. Tai ei nyt puolta yötä, mutta reilut kaksi ja puoli tuntia kuitenkin. Jännä homma, miten tuo musikaali onnistuu kaikesta huolimatta lohduttamaan Tiitiweetä kerta kerran jälkeen. "Voisi tämä kurjemminkin olla."

Tiitiwee addiktoitui Les Misérablesiin aivan vahingossa. Joulun jälkeisissä alennusmyynneissä tuli piipahdettua Kotikaupungin yhdessä levyliikkeessä, jossa silmään sattui alennuskorissa oleva kymmenvuotisjuhlakonserttitallenne. (Ihana sana, eikö?) Tiitiwee sai vielä puolitutulta myyjäpoitsulta (terveisiä vaan) pari euroa lisäalennusta ja homma oli jokseenkin sillä selvä. Kotosalla sitten Tiitiwee googletti libretton ja alkoi kuunnella levyjä läpi. Ja itki lopussa kuin pieni elukka. Siitä sitten marsmars YouTubeen etsimään klippejä ja seuraavana iltana olikin jo DVD ja kirjat tilauksessa.

Kyllä, Tiitiweekin saa jotain aikaan. Joskus. Harvemmin kuitenkin.

DVD:n lopussa on sangen vaikuttava kohtaus, jossa lauma Valjeania eri maissa esittäneitä miekkosia laulaa omilla kielillään Do You Hear The People Sing -kipaletta. Tiitiewen huomion kiinnitti kivannäköinen ruotsalainen, joka lauloikin vielä pirun hyvin. Näin saatiin pakkomiellelistalle vielä Körbergin Tommy. Tommyn kautta Tiitiwee Chessiin, Helen Sjöholmiin ja Anders Ekborgiin - ja paransi ruotsiaan siinä määrin, että pääsi opiskelemaan pohjoismaisia kieliä. Kurkatkaapa klipistä suunnilleen 55 sekunnin kuluttua alusta, miltä setä Körberg näytti kymmenen vuotta sitten. (Nam.)

 

Ei, ei Tiitiweellä mitään varsinaista asiaa ollut. Kunhan tahtoi kirjoitella. :D Spämmäilyksi tätä kai voisi kutsua, jos tahtoisi.