Tiitiween rakasrakasrakas Kummityttö täytti tänään kokonaiset kolme vuotta. Tiitiwee ei jaksa mitenkään käsittää, että Kummityttö on jo niin iso tyttö. Vastahan sitä hetki sitten oltiin ristiäisissä, jossa Kummisetä leyhytteli virsikirjalla ilmaa, jottei Vaavi hermostuisi, ja Tiitiwee hikoili kuin pieni sorkkajalkainen ja töpselikärsäinen elukka Vaavi sylissään. (Toim. huom. Tiitiwee ei myöskään sanonut mitään ilkeää naispapille tai naispapista.)

Kolme vuotta. Kokonaiset kolme vuotta olen saanut seurata tuon pienen, rakkaan ihmisenalun elämää iloineen ja suruineen. Kokonaiset kolme vuotta olen saanut vähintään viikoittain puhelun tai tekstiviestin, jossa on kerrottu viimeisimmät kuulumiset. Kokonaiset kolme vuotta olen iltaisin laittaessani kädet ristiin kiittänyt Kummitytöstä ja pyytänyt hänelle siunausta ja varjelusta. Kokonaiset kolme vuotta olen tiennyt, että kamalimmankin päivän parantaa hymyilevä siniharmaa silmäpari.

Kummityttö pitää haleista. Kummityttö pitää lahjoista. Kummityttö pitää Muumeista, Puuha Petestä ja Tomi Traktorista. Kummityttö pitää karkkiaskeista. Kummityttö pitää laulamisesta. Kummityttö osaa virnistää kameralle. Kummityttö pitää kaupassa käynnistä. Kummityttö pitää keinumisesta. Kummityttö pitää liukumäistä. Kummityttö pitää Nyyny-tyynystään. Kummityttö pitää juttelemisesta.

Ja Kummitäti pitää Kummitytöstä.

Kummitäti tietää, mistä purkkimehusta Kummityttö pitää eniten. (Mansikka-Trip.) Kummitäti tietää,  mikä Muumi-hahmo on kaikkein kivoin. (Pikku-Myy.) Kummitäti tietää, kumpi kenkä laitetaan ensin jalkaan. (Oikea.) Kummitäti tietää, mikä karkkiaski on kaikkein paras. (Puuha Pete.)

Kiitos Yläkertaan Kummitytöstä, jota ilman Tiitiween elämä olisi niin kovin, kovin tylsää.

Videoklippina Sarah McLachlanin ja Josh Grobanin Angel. (Kummitytölle lauletaan Suojelusenkeliä, angel on enkeli - kuten Kummityttökin.)